søndag 14. juni 2009

Jeg er på bilferie i Frankrike




Nå er jeg på ferie. Sammen med en kamerat har jeg reist på biltur i Frankrike. Målet for den første uken er Menton som er et behagelig sted. Turen nedover startet med båt Oslo-København fredag den 11. juni. Ankomst København den 12. juni ca kl 10:00. Et par timers køring i Danmark og båt Rødby-Puttgarden kl 12:45. Det var en utrolig sterk vind i Rødby og veldig store bølger. Men vi kom da velberget i land i Tyskland.
Der kastet vi oss ut på Autostradaen og satte kursen sørover. Vi kjørte forbi Hamburg hvor vi havnet i helgerushet. Men etter en snau time løste køen seg opp. Vi passerte Hannover, Kassel, Würsburg, Ulm og endte dagen i Lindau Bodensee/Insell som er på grensen til Sveits og Østerrike. Tidlig neste morgen kjøpte vi oblater for å få kjørt inn i Sveits og kjørte videre. Først innom Østerrike, Så inn i Sveits. Tror vi var såvidt inne i Lichtenstein også. Alpene passerte vi via San Bernadino. Kjørte videre til Lugano hvor grenseovergangen til Italia var. Der var det igjen litt kø og småkjøring før vi kom oss inn på en raskere vei fra Varese. Her løste vi Autostrada billett og kjørte på. Vi så at kysten var innen rekkevidde denne dagen. Vi kjørte over Posletten som er et utrolig stort, flatt område i nord Italia. Det var mil etter mil med rett og flat firefelts motorvei. Og asfalten her er så fin at man nesten ikke hører støyen fra hjulene. Vi møtte kysten i nærheten av Savona i Italia og det var deilig å kjenne middelhavslukten. Planen var å sove i San Remo, men det var umulig å få parkert bilen noe sted. Det var helt kaos der. Men heldigvis har vi en god sjåfør som alltid holder hodet kaldt og har lav puls uansett situasjon. Vi fant ut at vi likegodt kunne kjøre til Menton og spørre om å få rommet vårt en dag tidligere. Og det var ikke noe problem. Bilen fikk vi parkert i kjelleren på hotellet mot 12 Euro per døgn. Godt å vite at gliset står trygt. Så har skal vi være i åtte netter. En natt er unnagjort. Dagen i dag skal brukes på stranda og litt rusling rund i byen og en bedre middag med tilbehør i kveld. Mor og Bjørn er her om noen timer. De kommer med fly og expressbussen fra Nice.



Turen nedover har gått veldig fint. Havnet i kø en gang. Frk Garmin lurte oss på et par ekstra sightseeing turer underveis. Men pytt da fikk vi sett et par fine steder til. Vi har også gjort oss noen erfaringer som vi kan ha nytte av senere på turen. Ikke kjør til for langt utpå kvelden. Det kan være vanskelig å få hotell rom etter kl 23. Diesel langs Autobahn koster 1.63 Euro. Så pass på å fyll hvis du er litt unna Autobahn. Andre steder kan dieselen koste 1,1 Euro så det er litt forskjell. Kjøreturen fra København til Menton tok da ca to dager. Så vet vi det.

Nå skal jeg stå opp, få meg frokost og finne veien til stranda. Ha en fin dag! :o)