mandag 11. februar 2008

Raggsokker i Sisu
RAGGSOKKER DAME SISU

Pinne 2 ½ garn Sisu

Legg opp 60m og strikk 2r og 2 vr til ønsket lengde. (25 cm)

Ta 26 av maskene til hæl, strikk disse frem og tilbake i glattstrikk. Pass på at du har tro vrange først og sist på arbeidet før du begynner. Strikk 5 ½ til 6 cm.

Hælfelling:
1.p (vrangen): Strikk til det gjenstår 7 m, ta neste m løs av p, 1 vr, løft den løse m over, snu arb.
2.p (retten): Strikk til det gjenstår 7 m, ta neste m løs av, 1 r, løft den løse m over, snu arb.
3.p (vrangen): Strikk til det gjenstår 6 m, ta neste m løs av p, 1 vr, løft den løse m over, snu arb.
4.p (retten): Strikk til det gjenstår 6 m, ta neste m løs av p, 1 r, løft den løse m over, snu arb.
Fortsett fellingen på samme måte ved å strikke til det gjenstår 1 m mindre før det taes 1 m løs av til det gjenstår 14 m på p.

Plukk opp 11 m i hver side av hælen = 70m og fell en maske i hver side annenhver pinne slik
mens du fortsatt strikker 2r og 2vrang på vristen. De to første strikker du rett sammen mens de to siste strikkes vridd rett sammen. 9 ganger=52m

Strikk til arbeidet måler 16-18 cm fra hælen og start på tåfelling.

Arbeidet deles i fire. Videre strikkes det glattstrikk over alle m samtidig som det felles til tå på hver side av begge merketrådene. Fell slik før 1 m rett og merketråden: 2 m rett sm. Fell slik etter merketråden og 1 m rett: 2 m vridd rett sm. Fell slik i hver side på hver 2.omg totalt 3 ganger og videre på hver omg 7ganger = 12 m tilbake på p. På neste omg strikkes alle m sammen 2 og 2. Klipp tråden og trekk den gjennom de resterende m, snurp sammen og fest tråden godt.6 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for at du deler oppskrift! Er ikke den store sokkestrikkeren men tror jeg må prøve meg på disse:) Kom over bloggen din idag, mye fint du har laget:)

Trude sa...

Takk for det. Er jo så kjekt når man kan dele mønster. Finner stadig ting selv på nettet som jeg har nytte av. Og lette en stund etter et godt sokkemønster. Fant til slutt et som jeg gjorde om litt på selv slik at de ble sånn jeg ville ha dem. Ikke laget så mange par jeg heller. Disse er veldig greie å strikke. :-)

Monicas sa...

superfine..vet du..æ syns det e et mareritt å strikk lesta i sisu på pinne 2.5...(bi jo så tynt, men vakkert) lika mæ best med østlandsgarn på 3.5....har et par fine lesta i sisu på ett innlegg på sida mi.....koselig her inne.....hei og hp

Anonym sa...

tusen takk for oppskrift!! :D er ny sokkestrikker, så sliter med maskeantall, så takk skal du ha :D

Tanja sa...

Tusen takk for oppskrift. Jeg har vært ute og kjøpt SISU-garn idag. Så dette skal jeg prøve meg på når jeg er ferdig med et par andre prosjekter... om jeg klarer å vente, da...

Anonym sa...

Takk for at du deler med oss andre ;-)